Veilig Internet

 

Surfen op internet is niet zonder risico’s. Daarom vind je op deze pagina een aantal tips en links om de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

SmartSystems BVBA kan op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor enige schade veroorzaakt door het gebruik van onderstaande programma’s.

 

1. Anti-Virus

Internetten zonder virusscanner is erg gevaarlijk. Wie een gratis en toch goede virusscanner wil, zit goed met één van de volgende virusscanners:

Avast          of          AVG

Avast Antivirus                                                  AVG Anti-Virus.

 

Als je denkt dat je PC al besmet is met een virus, kan je gratis de volgende Online-Scanners proberen:

F-Secure            of             TrendMicro

F-Secure Online Scanner                            Trend Micro HouseCall

 

2. Spyware

Nare advertenties die zomaar opduiken, uw startpagina in de browser die plotseling is veranderd, een extra knoppenbalk in uw browser; het zijn tekenen van ongenode gasten op uw pc: spyware. Hoogste tijd voor een grote schoonmaak. De populairste programma’s zijn de volgende:

 

Malwarebytes          of          SuperAntiSpyware

Malwarebytes                                                       SuperAntiSpyware

 

Zorg ervoor dat u regelmatig controleert op updates.  Alleen dan kunnen de programma’s ook de allernieuwste spyware aanpakken.

 

3. Firewall

Zone Labs ZoneAlarm is een gratis firewall die uw Windows-machine beschermt tegen internetaanvallen. Het programma nestelt zich in de systemtray en kan indien gewenst waarschuwen als er verdacht internetverkeer is. ZoneAlarm houdt zowel in- als uitgaand verkeer in de gaten en vraagt u om toestemming als een programma internet op wil.

ZoneAlarm

ZoneAlarm Free Firewall